Asociatia Invatatorilor din judetul Olt

Blogul Asociatiei Invatatorilor din Olt

IN ATENŢIA CADRELOR DIDACTICE DIN INVAŢĂMÂNTUL PREPRIMAR ŞI PRIMAR

Problemele de încadrare şi salarizare a cadrelor didactice din învăţământul preşcolar şi primar apărute în ultima perioadă, neimplicarea sindicatelor existente la nivelul judeţului în rezolvarea acestor probleme, ba chiar împotrivirea acestora la aplicarea legislaţiei promovate de MECTS şi insistenţa colegilor noştri au dus la ideea de înfiinţare a unui sindicat care să reprezinte cu adevărat acest segment defavorizat.

Propunem înfiinţarea unui sindincat al cadrelor didactice din învăţământul preşcolar şi primar care să poarte denumirea „Sindicatul Liber al Cadrelor Didactice din Preprimar şi Primar Olt (SLCDPP Olt).

De fapt ideea este lansată la nivel naţional, a prins contur în majoritatea judeţelor dintre care unele sunt chiar în stadiu avansat cu procedurile de constituire (Argeş, Ialomiţa, Teleorman, Cluj).

Anexăm tabele în care cei care doresc să facă parte din acest sindicat trebuie să le completeze până pe data de 15 aprilie, deoarece urmează să convocăm Adunarea Generală de Constituire la o dată ce va fi comunicată ulterior. Amănunte despre demersurile făcute pentru promovarea legislaţiei, aplicarea ei şi neimplicarea sindicatelor existente vor fi aduse la cunoştinţa tuturor în cadrul adunării. Tabelele trebuie trimise:

 • Zona Slatina si zona Drăgăneşti- CNV ”Nicolae Titulescu” Slatina;

 • Zona Caracal şi zona Corabia- CNV ”Nicolae Titulescu” Slatina;

 • Zona Balş- Bogeanu Dorinel, Şcoala Nr. 1 Balş.

Tabel nominal – de completat

Reclame

25 Martie 2010 - Posted by | Nonclasificat

8 comentarii »

 1. De ce s-a intarziat atat cu aceasta actiune? Era cazul sa incetam cu umilirea invatatorilor si a educatoarelor. Ne-am dat seama ca nu am fost sustinuti si de aceea s-a rezolvat atat de tarziu problema salarizarii noastre. Vom avea acum siguranta ca suntem reprezentati, mai ales ca urmeaza schimari importante in legislatie din invatamant: Legea Educatiei Nationale si grilele(anexele) de la Legea Salarizarii Unice.

  Comentariu de dascalul | 25 Martie 2010 | Răspunde

 2. eu va doresc mult succes in constituire si functionare. insa ma intreb daca nu deschideti o Cutie a Pandorei care poate duce la o scondare in 3 categorii de profesori si multe altele

  Comentariu de liviu pop | 25 Martie 2010 | Răspunde

 3. Mulțumim, domnule secretar general al FSLI! Vă mulțumim și pentru sprijinul dumneavoastră de până acum! Dar nu puteți fi peste tot în județe. Sunt lideri județeni, mai ales de la o anumită federație, care nu numai că nu ne sprijină, dar chiar sunt împotriva noastră, lucru nefiresc după părerea mea.
  Nu există pericolul scindării pentru că toți suntem cadre didactice. Acest sindicat nu se înființează pentru a fi împotriva altor categorii de profesori, ci pentru a reprezenta pe cei din primar și preșcolar în condiții de egalitate cu colegii noștri din gimnaziu și liceu, ceea ce până acum nu s-a întâmplat. Sperăm în aceeași colaborare cu actualele sindicate, cu condiția respectului reciproc și a eliminării discriminărilor de până acum.

  Comentariu de Sulger | 26 Martie 2010 | Răspunde

 4. GANDURI BUNE SI PACE IN SUFLET !

  DE SFINTELE SARBATORI DE PASTE SA VA BUCURATI ALATURI DE CEI DRAGI!

  despre ce ati pus voi la cale , numai cuvinte de lauda .
  numai voi , trei , puteati sa va ganditi la asa ceva .
  suna totusi usor discriminator preprimar si primar , poate vor si altii sa se inscrie , nemultumiti fiind .

  iar cand eu tipam ca nu ma simteam reprezentata de sip olt oare cine ma auzea ?! Dumnezeu .

  Comentariu de onix | 28 Martie 2010 | Răspunde

 5. Pentru onix.
  Mulțumim pentru cuvintele frumoase!
  În Statutul sindicatului vom avea prevederi care nu restricționează celelalte categorii de salariați din învățământ. Ne-am gândit la această titulatură doar pentru a da un semnal. Aceasta nu este bătută în cuie. La adunarea de constituire vom hotărî împreună cum se va numi, ce prevederi vom avea în satut.
  Și eu am semnale de la alte categorii (secretare, personal de îngrijire, ba chiar și profesori) care doresc o schimbare. Vom fi deschiși tuturor!

  Comentariu de Sulger | 30 Martie 2010 | Răspunde

 6. In fond acest lucru nu ar trebui sa deranjeze pe nimeni. Nu m-am simţit reprezentată de actualul Sindicat în nicio situaţie. Dar oare după înscrierea in noul Sindicat mă voi simţi? Daţi-mi voie să fiu reticentă. Şi spun asta în cunoştinţă de cauză. De ce? Pentru că fac parte din cei cuprinşi în „renumitele anexe” ale Ordinului de încadrare a profesorilor pentru inv. preşcolar/primar şi mă aşteptam ca măcar Organizaţia Judeţeană a Învăţătorilor să ia atitudine prin demararea unei acţiuni comune. După cum am mai spus…greşeala mea e că am făcut facultatea înainte de a fi înfiinţată „CEA CARE TREBUIA”. Bănuiesc că nici acum nu se vor face demersuri în acest sens pentru că mulţi şi-au atins scopul.
  p.s. nu mă simt nici inferioară, nici mai săracă, ci obosită să sper la ceva bun.

  Succes în acţiunea demarată!

  Comentariu de P.F. | 10 Aprilie 2010 | Răspunde

 7. Daca dvs. ati obosit ce sa mai zica unii care de doi ani fac demersuri peste tot? Dati-mi voie sa spun ca demersurile nu se fac singure. Nu stiu cati dintre noi s-au implicat si au facut ceva concret la nivelul judetului Olt. Toti asteptam sa se implice si sa rezolve altcineva. Tocmai de-aia cred ca trebuie sa fim mai aproape si sa ne implicam. Succesul trebuie sa fie al nostru, al tuturor. Stiu ca domnul Sulger nu poate fi lider pentru ca este director, dar ne va ajuta daca dorim. A inteles ca deja s-a retras din sindicatul existent si bine a facut. Vom gasi pe cineva intr-un judet care sa fie in stare sa ne reprezinte.

  Comentariu de dascalul | 12 Aprilie 2010 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: